Chat with us, powered by LiveChat

Catharina-ziekenhuis Eindhoven bestelt glasvezel DataWeb

DataWeb heeft van het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven de opdracht ontvangen om glasvezel te leveren. Deze Ethernet-over-Glasvezel-verbinding met symmetrische snelheden voorziet het Catharina-ziekenhuis van een snelle en betrouwbare verbinding met het internet.

Over het Catharina-ziekenhuis
Het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven is een algemeen opleidingsziekenhuis. Er werken ruim 3000 mensen. Naast zijn reguliere basisfuncties, biedt het ziekenhuis op een aantal gebieden topklinische zorg. Zoals bij de cardiologische ritmediagnostiek en -behandeling, de interventiecardiologie, de cardiothoracale chirurgie, de hemodialyse, de in vitro fertilisatie en de radiotherapie.

Bovendien vervult het ziekenhuis een centrum- of doorverwijsfunctie op het gebied van onder meer de longziekten, de vaatchirurgie, de gynaecologische en urologische oncologie en de oncologische chirurgie.

Het Catharina-ziekenhuis heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Dat blijkt onder meer uit de geavanceerde techniek en apparatuur waarmee op tal van terreinen diagnostiek en therapie worden bedreven. Een voorbeeld daarvan is de al genoemde interventiecardiologie. Bekend zijn verder de robotondersteunde operatietechniek van de orthopedie, de zeer geavanceerde beeldvormende technieken (waar onder MRI) van de radiodiagnostiek; de intra-operatieve radiotherapie, bijzondere huidkankerchirurgie (Mohs chirurgie) en de bijzondere vormen van vaatchirurgie. Het laboratorium beschikt over voorzieningen die de hele preanalytische fase volledig geautomatiseerd laat verlopen.

Geschiedenis
Het Catharina-ziekenhuis stamt uit de eerste helft van de 19e eeuw. Het Armbestuur van de Catharina-parochie in Eindhoven vroeg toen de Congregatie van de Zusters van Liefde uit Tilburg om hier de ziekenzorg op zich te nemen. Op 9 juni 1843 zijn zeven religieuzen in Eindhoven daarmee begonnen. In de loop van meer dan 130 jaar groeide deze ziekenzorg uit tot het ‘Rooms Katholieke Binnenziekenhuis van Onze Lieve Vrouwe, Moeder van Barmhartigheid’.

Begin jaren zestig was het Binnenziekenhuis in het hart van Eindhoven volledig uit zijn jas gegroeid. Aanvankelijk overwoog het ziekenhuis renovatie en uitbreiding, maar in 1968 startte de bouw van een nieuw ziekenhuis in één van de buitenwijken (Woensel), het ‘Catharina-ziekenhuis’. Het werd op 19 september 1973 in gebruik genomen.

Ga naar overig nieuws >>

Verbindingen

Ethernet.nl

Postbus 93464
2509 AL Den Haag
Zwartelaan 27
2271 BR Voorburg
T: 070 381 9218
F: 070 383 5168

© 1994 - 2024 Ethernet.nl