Chat with us, powered by LiveChat

DataWeb ontvangt Ethernet-opdracht met geavanceerde fallback functionaliteit gemeente Alkemade

DataWeb heeft van de gemeente Alkemade de opdracht ontvangen een Ethernet-verbinding te realiseren. Deze Ethernet-over-Glasvezel verbinding met symmetrische en gegarandeerde snelheden voorziet de gemeente Alkemade van een snelle en betrouwbare verbinding met het internet. Bovendien is deze Ethernet-oplossing uitgevoerd met een geavanceerde fallback functionaliteit. Het voordeel van deze techniek is, dat mocht deze Ethernet-over-Glasvezel toepassing onverhoopt uitvallen ondanks de zeer hoge beschikbaarheid van 99,9%, deze volledig automatisch overschakelt op de back-upverbinding. Zo blijft de gemeente Alkemade altijd online.

Over de gemeente Alkemade
De gemeente Alkemade ligt in de provincie Zuid-Holland (op de grens met Noord-Holland) in het groene hart van Holland, ten noord-oosten van Leiden. Alkemade wordt aan drie zijden ingesloten door water: in het westen de Kagerplassen, in het noorden de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder en in het oosten het Braassemermeer. De gemeente is met de auto zeer goed bereikbaar via de autosnelweg A4/E19, Rotterdam/Den Haag- Amsterdam, die door Roelofarendsveen loopt.
Voor waterrecreanten is de gemeente uitstekend per boot bereikbaar. Ook wandelaars en fietsers kunnen goed terecht in deze omgeving. De ANWB heeft hier diverse fiets- en wandelroutes uitgezet.

De gemeente Alkemade bestaat uit 6 dorpen: Roelofarendsveen, Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Rijpwetering, Oud Ade en Kaag. Zij bestaat overwegend uit landelijk gebied (weide) en heeft een zeer gevarieerde economische structuur: veeteelt en glastuinbouw (kassen), industrie en handel, alsmede toerisme en recreatie (watersport). Gezien de geografische ligging vervult Leiden een centrumfunctie voor de gemeente Alkemade. Bestuurlijke samenwerkingsverbanden vallen bijvoorbeeld onder de noemer "Leidse Regio". Ook onderwijs- zorg- en cultuurvoorzieningen waar inwoners van Alkemade op aangewezen zijn in Leiden te vinden.

Cultuurhistorisch is Alkemade een zogenaamd open gebied. Het ligt in een polder waarin de bebouwing gekenmerkt wordt door het grote aandeel van de glastuinbouw. Als gevolg hiervan hebben zich in Roelofarendsveen ook bedrijventerreinen ontwikkeld met transportbedrijven, groothandels en loodsen.

Toerisme
Voor watersporters biedt de gemeente veel mogelijkheden. Zo ligt het gebied tussen de Kagerplas en de Braassem en iets verder aan de noordkant de Westeinderplassen. Samen vormt dit gebied het Hollands Plassengebied en ligt tevens in het Groene Hart.

Monumenten
De gemeente Alkemade heeft ook een groot aantal Rijksmonumenten waaronder een aantal molens (meer dan 10) en kerken. Verder zijn er een veel ‘beeldbepalende bouwwerken’ waarvan de Watertoren natuurlijk de meest opvallende is. Aan de vier zijden van de toren prijkt een reusachtige tulp die in de wijde omgeving te zien is. Zelfs ’s nachts is de gigantische bloem verlicht.

Oppervlakte en aantal inwoners
De gemeente had op 1 januari 2007 14.537 inwoners. Daarvan wonen de meesten (circa 11.000) in de aaneengebouwde kernen Roelofarendsveen en Oude Wetering.
Roelofarendsveen telde op 1 januari 2007 om precies te zijn 6815 inwoners. Het inwoneraantal van Oude Wetering per die datum was 4185. Nieuwe Wetering heeft een bevolkingsaantal van 671, Rijpwetering telt 1594 inwoners, Oud Ade 801 en Kaag 471.

De totale oppervlakte van Alkemade is 3.088 ha.

Ga naar overig nieuws >>

Verbindingen

Ethernet.nl

Postbus 93464
2509 AL Den Haag
Zwartelaan 27
2271 BR Voorburg
T: 070 381 9218
F: 070 383 5168

© 1994 - 2024 Ethernet.nl