DataWeb ontvangt glasvezelopdracht Arseus als maatwerkoplossing

DataWeb heeft van het beursgenoteerde Arseus – gespecialiseerd in de ontwikkeling, de verkoop en de distributie van verzorgingsproducten en -diensten bestemd voor professionele klanten in de gezondheidssector – de opdracht ontvangen een glasvezelverbinding te leveren als maatwerkoplossing. Hiervoor wordt op de locatie in Rotterdam een DataWeb Ethernet-over-Glasvezel-verbinding gerealiseerd. DataWeb koppelt hiermee eveneens alle Arseus locaties in Nederland en de rest van Europa tot één volledig gesloten netwerk, zonder tussenkomst van het internet. Daarbij wordt op de locatie in Rotterdam meerdere VLAN’s gecreëerd. Hiervoor gaat de glasvezel middels speciale apparatuur onderverdeeld worden in twee gescheiden VLAN’s, te weten: één VLAN voor het volledig gesloten dataverkeer met de verschillende locaties en één VLAN voor het internetverkeer.

Bovendien worden beide VLAN’s uitgevoerd met de geavanceerde fallback functionaliteit. Het voordeel van deze techniek is, dat mocht deze Ethernet-over-Glasvezel toepassing onverhoopt uitvallen ondanks de zeer hoge beschikbaarheid van 99,9%, deze volledig automatisch overschakelt op de back-upverbinding. Zo blijft Arseus altijd online.

Over Arseus
Het beursgenoteerde Arseus is gespecialiseerd in de ontwikkeling, de verkoop en de distributie van verzorgingsproducten en -diensten bestemd voor professionele klanten in de gezondheidssector (artsen, apothekers, tandartsen, ziekenhuizen, verpleegtehuizen, enz.). De omzet per product- en dienstenfamilie wordt als volgt onderverdeeld:

  • Tandheelkundige producten en diensten (38,9%; Dental): stoelen, apparatuur voor 3D-beeldvorming, apparatuur voor het wit maken van tanden, implantaten, metalen componenten, diensten op het gebied van installatie, serviceonderhoud en reparatie;
  • Farmaceutische producten en diensten (34,9%; Fagron): farmaceutische formules, grondstoffen en preparaten, diensten op het gebied van het voorbereiden van farmaceutische samenstellingen voor rekening van derden, enz.;
  • Medische producten (17,1%; Medical): ziekenhuisbedden, rolstoelen, diagnosemateriaal, chirurgisch materiaal, enz.;
  • IT-producten en -diensten (9,1%; Corilus): computersoftware (analyse van diagnoseresultaten, patiëntenbeheer, factureringsbeheer, enz.), diensten op het gebied van ontwerp, installatie en serviceonderhoud van informatiesystemen, enz.

De geografische verdeling van de omzet is als volgt: België en Luxemburg (43,9%), Nederland (32,1%), Duitsland en Oostenrijk (13,7%), Frankrijk (4,4%), Zwitserland (3,6%), Spanje en Portugal (2,3%).

Ga naar overig nieuws >>

Verbindingen

Ethernet.nl

Postbus 93464
2509 AL Den Haag
Zwartelaan 27
2271 BR Voorburg
T: 070 381 9218
F: 070 383 5168

© 1994 - 2019 Ethernet.nl