Chat with us, powered by LiveChat

Redundantie met internetverbindingen

Een internetverbinding is voor de bedrijfsvoering belangrijk. De communicatie via e-mail en of met digitale (order)systemen zijn onmisbaar voor bedrijfsprocessen. Eventuele uitval van de internetverbinding is daarom onacceptabel.

Back-upverbinding

Ethernet.nl heeft hiervoor de optionele redundantiefunctionaliteit ontworpen, om de ‘uptime’ van de internetverbinding te vergroten. Dit gebeurt door middel van een back-uplijn naast uw Ethernet hoofdverbinding.

redundantie schets
redundantie schets oplossing

Het voordeel van de geavanceerde technologie is, dat mocht de hoofdverbinding niet goed werken ondanks de hoge beschikbaarheid van 99,9%, deze volledig automatisch overschakelt naar de back-upverbinding, uiteraard met een andere carrier dan de hoofdverbinding! De back-upverbinding blijft hierbij gebuik maken van de dezelfde vaste IP-adressen als die van de hoofdverbinding.

De back-uplijn wordt veelal geleverd op basis van een goedkopere DSL-verbinding. Deze heeft weliswaar een lagere snelheid dan de Ethernet hoofdverbinding, maar is voor tijdelijk gebruik zeer geschikt. Bovendien is deze lijn op een ander netwerk aangesloten dan uw hoofdverbinding (bijvoorbeeld KPN, BBNed of Tele2), waardoor er sprake is van een spreiding van risico.

Het unieke van deze geavanceerde technologie is, dat mocht de hoofdverbinding niet goed werken, deze volledig automatisch overschakelt naar de back-upverbinding. De back-upverbinding blijft hierbij gebuik maken van de dezelfde vaste IP-adressen als die van de hoofdverbinding. De bedrijfsvoering kan hierdoor ongestoord voortgezet worden.

Download de folder: Redundantie folder (407 KB)

Meer informatie over redundantie?

Vraag een offerte aan of bel ons op 070 381 9218

Vraag informatie aan.

Verbindingen

Ethernet.nl

Postbus 93464
2509 AL Den Haag
Zwartelaan 27
2271 BR Voorburg
T: 070 381 9218
F: 070 383 5168

© 1994 - 2024 Ethernet.nl