Chat with us, powered by LiveChat

DataWeb heeft van marlies|dekkers de opdracht ontvangen een Ethernet-verbinding te realiseren. Deze Ethernet-verbinding met symmetrische snelheden voorziet de hoofdvestiging in Rotterdam van een snelle en betrouwbare verbinding met het internet.

Over Marlies Dekkers: een portret
Marlies Dekkers werd door de buitenwereld voor het eerst opgemerkt toen ze in 1991 cum laude afstudeerde aan de Sint Joost Academie voor Kunst en Vormgeving. Met de fameuze ‘blotenbillenjurk’ van haar eindpresentatie, haalde ze zonder blikken of blozen een paginagroot stuk in de NRC. Sindsdien is het nooit meer stil geweest rondom de ontwerpster en ondernemer.

Ze droomde in die begintijd over het ontwerpen van lingerie waarin vrouwen zich mooi en verleidelijk, maar óók krachtig en onafhankelijk konden voelen. Maar in lingerie, beweerden zakelijke mensen in haar omgeving, was geen droog brood te verdienen; de Nederlandse vrouw was immers van ‘Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’. Zulke adviezen werken bij Marlies meestal averechts; als iedereen zegt dat het niet kan gaat ze er juist met haar volle 200% tegenaan!

‘Je kunt het je nu bijna niet meer voorstellen maar in die tijd werden de strings nog onder de toonbank verkocht!’

Ze volhardde in haar droom en ging aan de slag met het ontwerpen van háár soort lingerie: stoer, sexy, zelfbewust en met een perfecte pasvorm.

In 1993 startte ze in haar eentje met een subsidie van 17.000 euro van het Ministerie van Economische Zaken het Undressed label, vanuit een bovenwoning in Amsterdam. Van het geld kocht ze, in tegenstelling tot de meeste andere jonge fashion ondernemers met subsidie, géén naaimachines maar een computer(voor die tijd zeer modern) en een fax. Naaimachines zouden de ateliers waar ze haar werk later aan zou uitbesteden zelf al hebben, was haar redenering. Haar slaapkamer werd omgedoopt tot een atelier en in de meterkast stonden Ikea dozen met de voorraad pikzwarte bh’s en slips tot aan het plafond opgestapeld…

Ga naar overig nieuws >>

Verbindingen

Ethernet.nl

Postbus 93464
2509 AL Den Haag
Zwartelaan 27
2271 BR Voorburg
T: 070 381 9218
F: 070 383 5168

© 1994 - 2024 Ethernet.nl