Chat with us, powered by LiveChat

Fotoreportage DataWeb Site Survey

Geregeld krijgt DataWeb de vraag wat een Site Survey inhoudt. Voorafgaand aan het graven en blazen van glasvezel vindt altijd eerst een uitgebreide Site Survey plaats. Middels deze fotoreportage proberen wij kort te visualiseren hoe een Site Survey uitgevoerd wordt. 

In deze rubriek wordt telkens een andere Site Survey gevolgd, deze keer een Site Survey ten behoeve van een DataWeb Ethernet-over-Glasvezel verbinding bij Sightline Productions in De Meern.

Wij staan voor het bedrijfsverzamelgebouw waar deze keer de DataWeb Site Survey plaatsvindt. Dit pand wordt met DataWeb Ethernet-over-Glasvezel aangesloten op het internet.

Eerst wordt de meterkast geïnspecteerd, waarbij eveneens de plaats bepaald wordt waar de glasvezel het pand binnen moet gaan komen.   

Nu wordt een doorvoerruimte gezocht naar de patchkast in het pand.

De doorvoerruimte wordt nog eens extra geïnspecteerd en opgemeten.

De patchruimte waar de Ethernetapparatuur met het RJ-45 koppelvlak afgemonteerd moet gaan worden. DataWeb Ethernet-over-Glasvezel betreft een OSI laag 2 dienst en wordt standaard met een RJ-45 koppelvlak opgeleverd, hierdoor kan deze direct op de bestaande LAN ‘gepatcht’ worden zonder verdere aanpassingen.

Ook hier kan men straks gebruikmaken van een razendsnelle en betrouwbare verbinding met het internet!

Alle opgemeten waarden en plaatsbepalingen van het terrein en bedrijfspand worden nu aan de hand van plattegronden vergeleken en genoteerd. Aan de hand van deze data wordt definitief bepaald hoe het project verder uitgevoerd gaat worden.

Alle benodigde uitkomsten van de Site Survey zijn nu op locatie genoteerd. Deze worden vervolgens op een later tijdstip verder uitgewerkt en vergeleken. Hierover wordt een uitgebreid rapport geschreven en vervolgens een kaart getekend. Deze dienen ter ondersteuning bij de aanvraag van de benodigde gemeentevergunningen en de uitvoer van het project. 

Heren, op naar de volgende Site Survey!…

<<Terug naar de Ethernet-over-Glasvezel pagina

Verbindingen

Ethernet.nl

Postbus 93464
2509 AL Den Haag
Zwartelaan 27
2271 BR Voorburg
T: 070 381 9218
F: 070 383 5168

© 1994 - 2021 Ethernet.nl