Chat with us, powered by LiveChat

Fotoreportage realisatie DataWeb Ethernet-over-Glasvezel O.O.M.

Ethernet.nl heeft een Ethernet-over-Glasvezel verbinding geleverd bij O.O.M. in Hazerswoude-Dorp

DataWeb heeft voor O.O.M. uit Hazerswoude-Dorp een Ethernetverbinding gerealiseerd. Deze Ethernet-over-Glasvezel verbinding met symmetrische en gegarandeerde snelheden voorziet O.O.M. van een snelle en betrouwbare verbinding met het internet. Bovendien is deze Ethernetoplossing uitgevoerd met een geavanceerde fallback functionaliteit. Het voordeel van deze techniek is, dat mocht deze Ethernet-over-Glasvezel toepassing onverhoopt uitvallen ondanks de zeer hoge beschikbaarheid van 99,9%, deze volledig automatisch overschakelt op de back-upverbinding. Zo blijft O.O.M. altijd online.

Hieronder treft u een aantal foto’s van de realisatie van de glasvezelverbinding:


Deze foto met de inmiddels volledig afgerolde haspelwagen in het weiland, illustreert mooi de prachtige landelijke omgeving rondom het ITC bedrijventerrein in Hazerswoude-Dorp.


Op deze foto is de opgegraven Hand-hold buiten het ITC bedrijventerrein te zien waarvanuit het glasvezeltraject start. Beide nog lege HDPE-buizen dienen ingekort te worden en op de bestaande Hand-hold aangesloten te worden.


Close-up van opgegraven Hand-hold met waarschuwingslint "LET OP GLASVEZELKABEL"


Tijdens de graafwerkzaamheden moest ook dit perkje aan de ingang van het ITC bedrijventerrein er aan geloven…


Met een bocht loopt de gegraven geul, inmiddels dichtgegooid, parallel aan de rijbaan het ITC bedrijventerrein binnen.


De gegraven geul met HDPE-buizen, inmiddels dichtgegooid, volgt verder de rijbaan en nadert het eerste opstakel…


…een op-/afrit. Hier zijn inmiddels de lege oranje HDPE-buizen in een mantelbuis onder de uitrit doorgevoerd en dienen tenslotte nog beide boven de grond uitstekende HDPE-buizen, middels HDPE-koppelingen, aan het vervolgtraject gekoppeld te worden.


Hiervanuit is het vervolgtraject te zien van de geul, welke inmiddels dichtgegooid is, met in de verte het pand van O.O.M., de eindbestemming.


Het traject doorkruist als tweede opstakel het eerste gedeelte van het pakeerterrein voor het pand van O.O.M.. Met de schop wordt elke steen één voor één uitgeschept om vervolgens de weg vrij te maken voor de graafwerkzaamheden.


Een graafmachine graaft een geul met een diepte van zo’n 60 à 70 cm, waarin beide HDPE-buizen vervolgens uitgerold en uitgelegd worden.


Close-up van beide HDPE-buizen, uitgevoerd met markeringslabels.


HDPE-buizen worden in de gegraven geul uitgerold en gelegd.


Alvorens men de gegraven geul met HDPE-buis helemaal dichtgooit, wordt ongeveer 30 cm onder het oppervlak een lint uitgerold met opdruk "LET OP GLASVEZELKABEL". Deze dient als extra waarschuwingsmarkering bij eventuele toekomstige graafwerkzaamheden.


De tweede helft van het parkeerterrein verloopt minder voorspoedig: er zit veel bouwpuin in grond en dit belemmerd de hervatting van de graafwerkzaamheden.


Met een drilboor wordt het puin vergruist om vervolgens met de graafmachine te kunnen wegscheppen.


Het graaftraject nadert langzaam maar zeker O.O.M., de graafmachine is inmiddels druk bezig met het graven van een kuil vlak voor de gevel van het pand.


De laatste meters worden voorzichting met de hand uitgegraven, zoekende naar de doorvoer in de muur of fundering.


Het laatste opstakel is getrotseerd: de HDPE-buis wordt via de doorvoer het pand binnengebracht en komt uit in de meterkast van O.O.M..


Het pand van O.O.M. is bereikt. Het gehele graaftraject voor de aansluiting van glasvezel is nu klaar, de nog openliggende bestrating van het parkeerterrein kan gedicht worden.


Vervolgens dient vanuit de Hand-hold buiten het ITC bedrijventerrein nog de benodigde glasvezel door de HDPE-buis over het gehele traject onder hoge druk het pand van O.O.M. binnengeblazen te worden. O.O.M. is dan aangesloten op een snelle en betrouwbare DataWeb Ethernet-over-Glasvezel Internet aansluiting met symmetrische bandbreedtes.

Ga naar de overige fotoreportages>>

<<Terug naar de Ethernet-over-Glasvezel pagina

Verbindingen

Ethernet.nl

Postbus 93464
2509 AL Den Haag
Zwartelaan 27
2271 BR Voorburg
T: 070 381 9218
F: 070 383 5168

© 1994 - 2021 Ethernet.nl